Dagens lunch måndag till fredag 125:- Inkl. härbakat bröd, salladsbuffé och kaffe på maten
Veckans alt.

Veckans vegetariska: Auberginegryta med tomat, vitlök och grön paprika. Serveras med ugnsbakad gul och röd lök och bulgur med vermicellipasta.

Fredagsspecial: Ångkvarnens hamburgare med färs från Mysinge, cheddarost, syltad rödlök, tomat, gurka och sallad. Serveras med härbakat bröd, coleslaw, tryffelaioli och friterad klyftpotatis från Solmarka gård.

Ångkvarnens klassiska köttbullar, kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon.

Ångkvarnens laxpaj

Pastasallader

Måndag

Helgrillad fläskkarré av Västerslätgris med rosmarin och äpple. Serveras med potatisgratäng och äppelskysås.

Tisdag

Nötgryta med kött från Mysinge med champinjoner, lök, vitlök, senap och grädde. Serveras med ris och broccoli från Solmarka gård.

Onsdag

Biff á la Lindström av Mysingefärs. Serveras med dragonsmör, skysås samt helstekt Solmarkapotatis.

Torsdag

Isterband från Västerslät med dillstuvad potatis och picklade rödbetor från Solmarka gård

Fredag

Ugnsstekt kycklingfilé från Öland med bearnaisesås, rostade grönsaker och helstekt potatis från Solmarka gård.

Öppettider & Kontakt

Må-Fre 10-16

Restaurang & Kafé Ångkvarnen
Kalmar läns museum
Kalmar
0480-451360 Till hemsidan »

Om Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Restaurang och kafé Ångkvarnen serverar kärleksfullt tillagad mat med lokala och ekologiska råvaror.
Veckans Meny (PDF) Tillbaka till lunchguiden